+ (385) 42 492 950         Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.      

  Povijest se ne može kupiti

  Ivančica d.d., Ivanec, vodeći je proizvođač obuće u Hrvatskoj čiji poslovni model strateškog rasta nije osporen niti raspadom tržišta SSSR-a i ex Jugoslavije, a izdržao je i udar svjetske ekonomske krize, što nas navodi na zaključak da dobar poslovni model, koji je uvažio tržišne i operativne rizike, osigurava trajnu poslovnu stabilnost poduzetnika, što u ovom slučaju bez lažne skromnosti možemo pripisati tadašnjem menadžeru Ivančice, tvornice obuće iz Ivanca, a danas osnivaču Fine'sa Grupe, consulting kompanije, Josipu Samaržija.

  Kad bi to bio jedinstven slučaj, mogli bismo to pripisati slučajnosti u tadašnjem društvenom poretku, no primjer Kajzerice d.o.o. iz Ivanca osnovane 1998. godine i to vlastitim kapitalom Josipa Samaržije, u vrijeme kad su u toj branši nicale pekare kao gljive poslije kiše, ali dobro osmišljen brend ''Kajzerica'' postaje i ostaje primjer strukturiranja uspješnog projekta, koji i nakon prodaje 2007. godine društvu Chibo d.o.o. iz Ivanca zadržava poslovnu konkurentnost, strateški rast i financijsku stabilnost.

  21

  Znanje, iskustvo i inovativnost osnivača Fine'sa Grupe došli su do punog izražaja u projektima financijske industrije počev od štedno kreditnih zadruga ''MIPCRO'' i ''KOVANICA'', a pravi izazov dobiva se osnivanjem banke Kovanica 2002. godine, prepoznate kako kod klijenata tako i kod investitora te je ovaj projekat svoju uspješnost potvrdio prodajom 2007. godine banci iz San Marina, CRSM.

  Uspješnom tržišnom realizacijom ovog projekta, pored financijskog kapitala, zadržan je i intelektualni kapital osnivača i menadžmenta koji je dodatno osnažen menadžmentom iz investiranja kapitala, što je osnov razvoja Management Consulting biznisa čiji cilj nije stvaranje bogatstva osnivača i menadžmenta, već razviti novi i drugačiji pristup u organizaciji consulting usluga strateškog rasta, poslovne konkurentnosti i financijske stabilnosti malih poduzetnika i to je ono što nas razlikuje od drugih, budući da smo iskustvo stekli, a i dalje ga stičemo ne na tuđim već vlastitim projektima, a to je sigurno dodatno jamstvo za naše partnere koji su nas ili će nas izabrati za consulting tim.

  • Održivost poslovnih modela projekata iz poslovne povijesti osnivača potvrđuje njihova višedesetljetna poslovna stabilnost.

  • banner web

   

  Finesa-grupa.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.