+ (385) 42 492 950         Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.      

 • Slide 1

  MANAGEMENT FINANCIJSKE STABILNOSTI

  PLAN FINANCIJSKOG OPTIMIZIRANJA
  Financijska stabilnost predviđa pomoć klijentima u optimiziranju financija i razvoju održivih financijskih struktura.

  Financijsko optimiziranje započinje planom financijskog restrukturiranja i konsolidacije.
  Ima za cilj uspostaviti financijsku stabilnost u poslovanju tvrtke te stvoriti najpovoljnije financijsko okruženje za poslovanje. Rezultat dobrog plana financijskog restrukturiranja i konsolidacije te njegove provedbe je uredno servisiranje obveza, odnosno povećanje likvidnosti i profitabilnosti poslovanja klijenta.
  Upravljanje novčanim tokom nije jednostavno. Budući da svaki posao ima ciklus i obrasce ponašanja, potrebno je specijalističko znanje za kvalitetno balansiranje potreba i mogućnosti. Nažalost, stoji i činjenica da novčani tok često bude ugrožen neadekvatnim odlukama vlasnika, poduzetnika ili uprave, koji nisu u mogućnosti sagledati kratkoročne i dugoročne posljedice svojih odluka. U tom slučaju je dobro imati profesionalca kako bi uspio argumentirano razložiti želje od stvarnosti.

  MEC 3
  Upravljanje novčanim tokom obuhvaća integralni upravljački pristup djelatnosti upravljanja novčanim, odnosno financijskim sredstvima poduzetnika. Podrazumijeva prikupljanje vlastitih i tuđih izvora sredstava, politiku naplate potraživanja, kontrolu novčanih tokova, kriterije raspodjele dobiti, odabir investicijskih mogućnosti i dr. Upravljanje novčanim tokom podrazumijeva planiranje poslovnog pothvata kako bi se osigurao pozitivan novčani tok.
  Kako bi se povećala profitabilnost, a samim time i vrijednost tvrtke, potrebno je pronaći optimalnu strukturu izvora financiranja. To podrazumijeva, između ostalog i proces pregovaranja s bankama i drugim financijskim institucijama (fondovi, javne institucije i sl.).
  Upravljanje novčanim tokom sastavni je dio samog poslovanja, te se radi o sistematskim, ciljanim aktivnostima.

  OČEKIVANI REZULTATI:
  • cjelovit pregled financijskih priljeva i odljeva kroz vrijeme,
  • otkrivanje svih slabosti i prijetnji vezanih uz novčani tok,
  • usklađivanje strategije prodaje i investicija s održivim novčanim tokom,
  • uspostavljanje internih i eksternih komunikacija kako bi sudionici u kreiranju novčanog toka raspolagali potpunim informacijama,
  • identifikaciju skrivene ili neoperativne imovine koju je moguće monetizirati,
  • podršku financijskih institucija.

   

  • FINANCIJSKO RESTRUKTURIRANJE
   Kreativan sklop vještina potreban da se izgradi posao u većini slučajeva je različit od vještina potrebnih za upravljanje poslovanjem, a posebno za upravljanje financijama što potvrđuje činjenica da 4 od 5 poduzetnika propadne zahvaljujući lošem upravljanju novčanim tokom.

   Finesa24 1

   Uspostavljanje sustava upravljanja financijama -  vlastito financijsko angažiranje (projektno, komercijalno i konvertibilno financiranje) osiguravajući kontinuiranu pomoć dok sustav ne saživi u potpunosti i postane kreditno sposoban i kapitalno ojačan zadržavajući postojeću strukturu vlasništva, uz korištenje poreznih olakšica radi poreznog štita.

   

  Finesa-grupa.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.