+ (385) 42 492 950         Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.      

Četvrtak, 28 Studeni 2019 12:51

Važnost računovodstva u poslovanju Važnost računovodstva u poslovanju

Poslovati bez dobrog računovodstva jednostavno je nemoguće. Računovodstvo u osnovi  podrazumijeva evidentiranje poslovnih događaja u skladu sa Zakonima i propisima. Međutim, ono je mnogo više. Od njega uvijek možete očekivati točnu i ažurnu informaciju, ali i savjet prilikom donošenja poslovnih odluka. Nema potrebe da učite sve zakone i propise, uložite vrijeme u ono što znate i čemu težite, a ono što ne znate prepustite onima koji se time profesionalno bave!

Uloga kvalitetnog računovodstva u poduzeću:

 • Računovodstvo evidentira sve poslovne događaje u Vašem poduzeću. Ono što računovodstvo nije proknjižilo, kao da se nije ni dogodilo.
 • Računovodstvo je neophodno i kako bi ostvarili pravovremenu, preciznu i kvalitetnu komunikaciju sa svim državnim tijelima - Poreznom Upravom, FINA, HZMO, trgovačkim sudom, različitim inspekcijama, itd.
 • Računovodstvo i knjigovodstvo su zahtjevni i iz razloga što živimo u državi u kojoj se izmjene i nadopune Zakona i propisa događaju često.
 • Kvalitetno računovodstvo razumije poslovne procese i uzročno posljedične odnose te važnost pravovremenih i točnih financijskih izvještaja. Zna se i „poigrati“ s istima te savjetovati korisnike što se može uljepšati ili poboljšati – naravno sve u okvirima pozitivnih propisa.
 • Kvalitetno računovodstvo je jedan je od glavnih preduvjeta za uspješno vođenje poduzeća. Izvrstan računovođa svakom je poduzetniku od velike koristi te mu je pouzdan poslovni partner. Zapamtite, kvalitetno računovodstvo nikada nije trošak, već način za unaprijeđenje poslovanja.

Negativni ishodi koji se mogu dogoditi ako usluga računovodstva nije pružena na ispravan način:

 • Nepraćenje promjena i neažuriranje podataka ugrožava poslovanje
 • Nepoznavanje Zakona i propisa može prouzročiti nepotrebne kazne za nepoštivanje pravila
 • Neuredno vođenje poslovnih knjiga može sakriti nedostatke u poslovanju koji su se mogli spriječiti
 • Nepravilno upravljanje financijama i računovodstvom rezultirat će neuspjehom i propuštenim poslovnim prilikama

Ako ste nezadovoljni uslugama sadašnjeg računovodstva, vrijeme je za promjenu. Promjena računovodstvenog  servisa ne zahtjeva ništa više od otkaza suradnje i preuzimanja dokumentacije od postojećeg te sklapanje suradnje s novim računovodstvenim timom. Javite nam se i povjerite Fine'si vođenje računovodstva Vašeg poduzeća!

Fine'sa računovodstvo

Nismo klasični knjigovodstveni servis i za nas računovodstvo nije samo evidentiranje poslovnih događaja. Klijente savjetujemo, pratimo njihovo poslovanje te im nudimo ažurne i točne informacije na temelju kojih oni donose važne poslovne odluke.

Osim toga našim klijentima nudimo usluge:

 • kontrolinga,
 • poreznog savjetovanja,
 • upravljanja bilancom (s ciljem postizanja kreditne sposobnosti za financijske institucije, te poreznih ušteda)
 • pravna podrška (radni odnosi, komercijalni ugovori i dr.)

​Naš računovodstveni tim Vam nudi pravu podršku kako bi Vaše poslovanje bilo uspješno, efikasno, transparentno te usklađeno sa zakonskom regulativom i rokovima.

UNAPRIJEDITE VOĐENJE RAČUNOVODSTVA I NAPRAVITE PROSTOR ZA NOVE USPJEHE!

Kontaktirajte nas i ugovorite uslugu Fine'sa računovodstva!

Kontakt: 042/492-970, 0912492970, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pročitano 2701 puta

Kalendar

«Siječanj 2021»
PonUtoSriČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 

Finesa-grupa.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.